Bocianobabka
Bocian
Danusiu kochana,a czy czasami na moim wczorajszym zdjęciu z 16:34 nie ma już pisklaczka? (Na Twoim widać to wyraźnie).Wczoraj wydawało mi się,że widzę go,ale myślałam,że znowu źle widzę.Teraz nie mam już wątpliwości.
Bociuś
Bocian
26.04.07r. O rany-Paelciu,ale nam szybko przybywa maluchów.Hi,hi...Brawa dla Ciebie za TRZECIEGO!!!
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-05-09 23:51:15)
Bocianobabka
Bocian
25-kwietnia było 6-jajeczek- post #30>>.
A teraz co widać???Nadal 4-maluchy??? (W archiwum wydaje mi się,że widziałam puste 2-skorupki).
Bocianobabka
Pisklęta zostały same !!!!!!!
Fotki z archiwum kolejno z 13:50, 14:00, 14:10
14:50 - dalej same !!!!!!!!!!
Co się mogło stać???
Tam od jakiegoś czasu widzę tylko jednego bociana - czy ktoś widział dwa???
Bocianobabka
Bocianobabka
aska napisał:
W archiwum o godz.13.50 byl bocian z niebieską obrączką na nodze
teraz moim zdaniem jest inny bocian cala ta sprawa jest wielce zagadkowa ... bo czemu maluszki tyle czasu były pozostawione same? Znowu mamy zmartwienie
Z archiwum - o 16:30 doleciał drugi bocian, ten właśnie z niebieską obrączką (na drugiej nodze ma taką dwuczęściową, ciemno-jasno zieloną) i to jest ten z 13:50.
Tu fotka z 16:50, bo lepiej widać obie obrączki:
Czyli wrócił ten, który był, plus drugi.
Ale czemu pisklęta były same przez dwie godziny???
Jeszcze dodam, że ten z obrączkami na obu nóżkach to tatuś, co widać na fotce z postu #4 Danusi (jeśli wierzyć, że samiec na górze...).
Bociuś
Pierwszy raz też widzę żeby bociany zostawiły swoje młode.Może rodzice są młodzi i mało doświadczeni,ciekawe,nie wiem jak to wytłumaczyć.Całe szczęście że maluchom nic w tym czasie się nie stało,mało odpowiedzialni Ci bociani rodzice
Bocian
Ile jest w końcu tych maluchów?(Ujęcie z 18:30).
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-05-09 23:54:44)