Bocianobabka
Ruszyła kamerka w Vetschau. http://www.storchennest.de/de/index_427.html
Panowie na podnośniku coś kombinowali:
Po ubiegłorocznej, jesiennej, totalnej przebudowie gniazda mam nadzieję, że nie dojdzie tu już do kolejnej tragedii, która była udziałem Lenki, Meto i naszego ukochanego pieszczocha Hugonka...
Ostatnio edytowany przez Danuśka (2007-03-15 12:14:22)
Panowie właśnie skończyli tam montowanie mikrofonu (chyba):
Ps. Na pierwszym zdjęciu widać dziwne "coś" w gnieździe. Myślałam, że to jakiś ptak z czubem (jak w jednej z ostatnich ptasich zagadek Danuśki).
Zaczęto też przygotowywać gniazdko, by bociankom było mięciutko:
Bocianobabka
Kilka godzin siedziałam dziś w Vetschau.
Panowie kilkakrotnie podjeżdżali do gniazda, czyścili je w środku, na jakiś czas zostawili ten dziwny, błyszczący przedmiot:
Były zakłócenia w transmisji strumieniowej, więc nie widziałam momentu, kiedy to "coś" wkładano do gniazda ani tego, co potem z tym zrobiono. Panowie zamontowali mikrofon. W białym wiaderku była jakaś biała gęstawa ciecz, którą pan spryskał gałązki na obwodzie gniazda:
Na koniec pan od wiaderka dużo mówił, jakby coś w rodzaju wykładu dla widzów. Teraz już w gnieździe panuje spokój i czekamy na powrót gospodarzy.
Bocianobabka
Bocian
Bocianobabka
Bocianobabka
A więc jednak! A zastanawiałam się, czy mnie wzrok nie myli!
A ponieważ miałam juz dzisiaj jeden "falstart" nie chciałam się wyrychlać!
Tu rodzinka zasłużenie odpoczywa...
---------------------------------
Południe...
- Kazała mi sprzątać, ale co tam, utnę sobie drzemkę...
- Na "stojaka" niewygodnie...
Ostatnio edytowany przez paela (2007-03-31 09:50:12)
Bocianobabka
Słuchajcie, czy ktoś z Was widział tu dwoje jednocześnie, oprócz 28.marca w południe?
Nocne zdjęcie Paelci w poprzednim poście jest z 28.marca, ale mam wątpliwości, wydaje mi się, że to tylko broda...
W galerii Vetschau oboje są z przerwami tylko około dwóch godzin, 28.marca w godzinach południowych.
Odnoszę wrażenie, że dziewczyna przyleciała, pogadali sobie, ona stwierdziła, iż ten facet nie jest dla niej i poleciała dalej, szukać szczęścia!
Bocianobabka
Tak, dziewczyna jest znowu - wyglada na zadomowioną, obydwoje zgodnie majstrują przy gniazdku
I zgodnie pracują nad powiększeniem rodziny
Bocianobabka
Bocianobabka