Bocianobabka
Mamy do podglądania całkiem nowe gniazdo!!! W Manheim: http://www.stadtpark-mannheim.de/webcam/cam33.htm
Bocianobabka
Bocianobabka
Patrzę na te bociusie i zastanawiam się, czy one mają wszystko w porządku z piórkami. To chyba taka moja psychoza po naszych ubiegłorocznych obserwacjach w Silkeborgu....
Co myślicie o tych piórkach? Jakiś taki zadek przykrótki....
Tu mnie stresuje lewe skrzydło - dół taki jakiś białawy...
Faktem jest, że one latają, w przeciwieństwie do tych z Silkeborgu. Może ja mam jakąś obsesję i dopatruję się tego, czego nie ma, a to tylko taka ich uroda? A może w zeszłym roku ktoś coś im pokombinował przy skrzydełkach i dlatego są trochę inne?
Bocianobabka
Ale mam dłuuuuuugą szyję! Jak żyrafa!
I co się dziwicie? Całowałem się, dziewczyna używa szminki, więc mam plamkę na policzku!
Bocianobabka
Bocianobabka
To jednak nie są moje przywidzenia. On coś ma nie tak z tymi skrzydłami... Oboma, prawym i lewym.
Ostatnio edytowany przez Danuśka (2007-02-28 10:56:21)
Bocianobabka
Nowe niemieckie gniazdo ma chyba w nocy podgląd na podczerwień! Wszystko widać, jak u nas w Przygodzicach czy w Chybach! Inne niemieckie gniazda widać nocą w świetle ulicznych latarni.
Bocianobabka
Cześć Bocianoluby!
Zaraz wam pokażemy balet synchroniczny!
Ojej, potknąłem się, ale widzowie na pewno sobie pomyślą, że chciałem zrobić "jaskółkę"...
A teraz trzeba zrobić porządki po tych baletach, bo podłoga trochę się naruszyła...
Bocianobabka
Bocianobabka
Bocianobabka
Około 7.30 ktoś w Mannheim bawił się kamerką, dzięki czemu była okazja poznać okolicę gniazda.
A to sąsiedzi naszej bocianiej rodzinki:
Bocianobabka