Bocianobabka
To jest kontynuacja w±tku --> http://podbociankiem.pun.pl/viewtopic.php?id=410
Bocian
Informacje z blogu M.Grunda przez Iwonami z niedzieli-8-lipca:
1.Je¶li chodzi o pacjenta z gniazda B1 z chor± nog±. Niestety stan nogi nie poprawia siê. Na pocz±tku nadchodz±cego tygodnia bêdzie ponownie badany przez chirurga - weterynarza. Nadal chora noga przeszkadza w tym aby móg³ wzbiæ siê w powietrze, i chocia¿ wszyscy bardzo chc± aby jak najszybciej znalaz³ siê na wolno¶ci, nie jest to w tej chwili mo¿liwe.
2. Dzisiaj rano do gniazda B1 przylecia³ intruz. Wyj±tkowo siê to nie spodoba³o jednemu z m³odych wiêc postanowi³ poszczypaæ go w szyjê. No bo jak tu tolerowaæ obcego, który zadomowi³ siê w nie swoim gnie¼dzie. Trzeba przyznaæ, ¿e intruz zachowywa³ siê niezwykle spokojnie, nawet w pewnym momencie gdy na chwilê atak usta³, postanowi³ sobie poczy¶ciæ piórka.Intruz po oko³o 20 minutach opu¶ci³ gniazdo.
Ten intruz-obcy-to jeszcze m³ody bocian (Ein fremder Jungstorch).
20:30
Przed chwil± m³ode by³y jeszcze w gnie¼dzie a teraz patrzê i ...frr... polecia³y.Ale nie na d³ugo.Najpierw wróci³ jeden,za chwilê drugi m³odzian
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-07-09 18:44:14)
Bocian
W galerii trafi³am na piêkne zdjêcie autorstwa Doris (1).Teraz trafi³am na rodzeñstwo (2).
(1) (2)
Bocian
Ja w³a¶nie te¿ po kolacji i filmie,ale jeszcze zajrza³am do galerii.Spodoba³o mi siê ujêcie Evi.
Bocian
Czarna sobota w Bornheim - dzi¶ dowiadujemy siê równie¿, ¿e trzeci bocianek z B1, który po niefortunnym skoku przebywa³ w pogotowiu nie ¿yje
Bocian
Kochani.Nie by³o mnie tylko 2-dni,a tu znowu tragedie.W uzupe³nieniu do info Urzuli,za Iwonami:
Fatalne l±dowanie m³odego bocianka z gniazda B1 mia³o jednak znacznie powa¿niejsze konsekwencje. Bocianek zmar³! Przyczyna ¶mierci nie jest dok³adnie zdefiniowana, ale zachodzi podejrzenie ¿e odniós³ równie¿ obra¿enia zewnêtrzne. Zielone zabarwienie ka³u mo¿e ¶wiadczyæ o nieprawid³owej pracy w±troby, która najprawdopodobniej w czasie wypadku tak¿e ucierpia³a.
Teraz w gnie¼dzie jest jeden bocianek.Mam nadziejê,¿e drugi jest w pobli¿u i na obiad stawi± siê wszyscy.