"W pierwszej części tego wątku, w poście nr 82" przedstawiłam prace dzieci wykonane w edytorze graficznym Paint (z wizerunkami bocianów ). Oczywiście na tym się nie skończyło ale dopiero dziś pokazuję, co stało się z tymi pracami. Otóż, zadanie dzieciaków polegało na napisaniu w edytorze tekstowym WordPad informacji, jakie zapamiętały na temat bocianów. Potem należało swój obrazek (wykonany w Paincie) przenieść do tekstu napisanego w WordPadzie. Prezentuję pare prac wykonanych przez dzieci (ośmioletnie!). Jak znajdziecie chwilkę czasu, to przeczytajcie te teksty i zwróćcie uwagę, co dzieciom najbardziej utkwiło w pamięci. Oczywiście są tam błędy (jak to u dzieci), ale prace specjalnie przedstawiam Wam w oryginałach, bo dzięki temu mają swój niepowtarzalny urok.
Ten ostatni jest pełen "byków" i "krówek", ale jakże uroczy
Bocianobabka
Cudne!!!
Dzieciaki wiedzą nie mniej od nas ( zwłaszcza w kwestii schładzania ) - Blu, należy ci się pochwała od mojego Przydzia!
Bocian
Blu... Brawa dla dzieci i oczywiście dla Ciebie za ich edukację.Super.Jestem pod wrażeniem posiadanych wiadomości przez nie.
Bocianek
dzieci mają duże wiadomości szczegolnie jeśli chodzi o ochlodę!!! To pewnie Bluebla je tak wyedukowała!
Bocianobabka
bluebla napisał:
Oczywiście są tam błędy (jak to u dzieci), ale prace specjalnie przedstawiam Wam w oryginałach, bo dzięki temu mają swój niepowtarzalny urok.
Fajniutkie te prace Wyrosły pod Twoimi bocianobabkowymi skrzydłami, Blu, małe bocianolubki
Bocianobabka
Jeśli połączymy się z numerem 5310329 na Gadu-Gadu napotkamy tam automatyczną aplikację obrazkową, przeznaczoną dla dzieci. Po wpisaniu dowolnego słowa i przesłaniu go, aplikacja wysyła nam obrazek związany z tym słowem. Obrazki nie są dziełami sztuki, ale myślę, że jak dla dzieci to wystarczy.
Aplikacja jest "bocianolubna" , bo po wpisaniu różnych słów związanych z bocianem (bocian, bociek, bociuś, bocianek itp.) wysyła nam takie oto obrazki:
Bocianobabka
Pod choinkę dostałam od bratanicy takiego oto uroczego, szklanego bocianka Nazwałam go "Adzia", bo bardzo mi ją przypomina
Oczywiście Adzię, a nie bratanicę
Ostatnio edytowany przez MIKI_KRAKOW (2006-12-26 18:05:58)
Bociuś
Dla niewtajemniczonych: to są srebrne szczypce do sznurowania tasiemek od becika (XIXw.)
A swoją drogą ciekawe jak to działa? I czy w ogóle to jest pomocne w sznurowaniu tych tasiemek??
Bocian
Maryla napisał:
Bocian na monecie
http://images2.fotosik.pl/308/5e87cf14967528d4m.jpg
Marylko-jest to próbna moneta z bocianami w gnieździe,którą dałam na forum we wrześniu.
http://podbociankiem.pun.pl/viewtopic.php?id=9&p=3
Bociek
Rezczywiście Tanju - już jest tak dużo wiadomości, że najpierw trzeba wszystkie przeglądać, żeby dać na forum -
Bociuś
Oto dwa wyjątkowe wizerunki bocianów - autorstwa naszych forumowiczek.
Bocianek z papieru - autorka Alina62:
Bocianek-elegant - autorka Aśka:
Powyższe bociankowe rekwizyty otrzymał każdy zlotowicz.
Dziękujemy naszym uzdolnionym plastycznie forumowiczkom.