Bocian
Czy mnie jeszcze pamiętasz?
Prośba do znawców przyrody-Luski,MIKI,Danusi... Proponuję,aby od razu nie pisać nazwy,aby jak największą ilość osób poddać temu małemu teścikowi.Możecie pisać na PW.
Ostatnio edytowany przez tanja (2006-11-09 18:40:06)
Bocian
Marylko-to nie jest "amadyna".To nie papużka ani kanarek.
Jest to gatunek... z Kolumbii.
Wskazówka:Nie bez powodu zatytułowałam zagadkę Czy mnie jeszcze pamiętasz?
Bocian
I co dalej z zagadką Czy mnie jeszcze pamiętasz? Brak więcej chętnych poszukiwaczek,-czy(a właściwie "przeszukiwaczy") na forum ?
Czekamy:Urszula(pomysłodawczyni i 1-znalazca),Luska i ja(kolejne znalazczynie),oraz MIKI(hm-znawca stworzeń zamieszkujących naszą planetę).
Bocian
Zagadka Tanji pt. Czy mnie jeszcze pamiętasz?
Taki mały kolorowy ptaszek, a nie możecie sobie z nim poradzić?
Są podane wskazówki, nie musicie opuszczać forum
Jeszcze chciałam dodać - czas mija, a nagroda niczyja
Ostatnio edytowany przez Urszula (2006-11-11 19:35:13)
Bociek
Nie mogłam znależć nazwy nigdzie tego ptaszka (nawet przeszukałam wcześniejsze posty bo myślałam że tam jest ukryty ptaszek) czy mnie jeszcze pamiętasz tak jakby gdzieś się skrywał - nawet się zapytałam męża czy może zna gatunek tego ptaszka to powiedział mi że to zięba hi hi
Bocian
Marylko-szukaj dalej,ale... Są przecież inne wątki o ptakach-nawet ze zdjęciami.Powodzenia.
Bocian
tanja napisał:
Czy mnie jeszcze pamiętasz?
http://images4.fotosik.pl/203/7fab7b8e7f75fd05m.jpg
Pomimo tylu wskazówek danych przeze mnie i Urszulę,widzę,że zagadka wprawiła forumowiczów w zakłopotanie.
(Za wyjątkiem MIKI i osób znających temat-Urszuli i Luski-nikt nie odpowiedział więcej na PW. )
Podaję więc odpowiedź,która zawarta jest na forum w wątku http://podbociankiem.pun.pl/viewtopic.php?id=96&p=3 łącznie ze zdjęciem.
Jest to zaroślak Yariguies,którego odkryto w górach Kolumbii a artykuł o nim pojawił się na www.wiadomości.onet.pl i tę informację podała Urszula 9-października.
Bocian
Marylko, czy to jest RUDZIK?
Bociek
Oczywiście rudzik brawo
Bocian
Marylko, jest to PASZKOT, ptaszek z rodziny drozdowatych
Bocian