Bociuś
Dziś będąc w pracy zerknęłam przez okno (zamknięte zresztą) i zobaczyłam wspaniale wybarwionego bażanta, który w najlepsze wcinał moje owoce kaliny. O ile mnie pamięć nie myli to kolorowe są samce a samice szarobure?
Oto on: (mam kiepski aparat i zoom mi się skończył, poza tym nie chciałam go wystraszyć choć i tak to zrobiłam).
Ostatnio edytowany przez Agaa (2006-10-05 19:09:08)
To bażanty mieszkajace w wolierze w Ustroniu. Ich woliera znajduje się na terenie "pewnego parku".
A to już bażant dziko żyjący (też w Ustroniu). Spotkałam go wczoraj, gdy wyjeżdżałam na mini-zlot do Krakowa. Była okropna mgła, a ten bażant spacerował po jezdni. Musiałam odczekać aż zejdzie mi z drogi, by móc przejechać.
Bocian
Iwonami, bardzo dobrze umieściłaś kury w tym wątku
Kura domowa podobnie jak bażant - rząd grzebiace, rodzina kurowate.
Bociek
Rzeczywiście Aśko i Paskudko to jest Paw - nie wiem dlaczego tak napisałam chyba byłam śpiąca, albo nie przytomna - dzięki Wam za sprostowanie
U mnie z kurami - sąsiadkami jest tak:
Chodzą,
rozglądają się,
jak wyczują niebezpieczeństwo
to chodu do budy!
............................
Aby obejrzeć ostatni kadr, nalezy udać się do wątku:
Zwierzyniec... czyli dowcipy o przeróżnych zwierzakach
Ostatnio edytowany przez Agaa (2007-03-22 05:49:37)
bluebla napisał:
Zdjęcia z woliery bażantów w Ustroniu:
W celach edukacjnych napiszę tylko jakie to gatunki, bo może nie wszyscy znają:
1- bażant królewski
2?,3- nasz bażant łowny
4- bażant srebrzysty
5- bażant diamentowy
Piękne ptaki
Urszula napisał:
Pawie w Ogrodach Wallenstaina w Pradze
Wreszcie się dowiedziałam jak się nazywa ten obiekt Ja tam byłam w 2005r. Zdjęcia pawi śliczne
W ogóle cudmne zdjęcia wklejacie. Ja też mam zdjęcia pawi z ZOO na Bronxie, ale na laptopie cioci. Jak będę mieć czas i okazję, to tu wrzucę te dwie fotki
Ostatnio edytowany przez Wiktoria (2007-10-10 20:04:22)