Bociek
Dobrze Urszulko, że mój mąż nie ma tu wglądu bo by już poleciał na pstrągi nad Czarny Staw Gąsienicowy
Bocian
Ciekawostka o tatrzańskich pstrągach
W Morskim Oku żyją pstrągi, a zarybienie - jedyny przypadek w Tatrach Polskich - ma charakter naturalny.
Liczne pstrągi możemy zobaczyć również w Zielonym Stawie Gąsienicowym (sztuczne zarybienie). Bardzo lubię posiedzieć nad tym stawem. Nie ma tu wielu turystów, jest cisza, spokój i można obserwować pstrągi. Gdy rzuci się im chleb do wody, błyskawicznie go chwytają. Właściwie nie wolno dokarmiać, ale czy można oprzeć się takiemu widokowi.
W tym roku zarybiony został również Czarny Staw Gąsienicowy - pstrągowy dowód powyżej
/uaktualniony zeszłoroczny post/
Bocian
Marylko-szczupak Twojego męża super.
Mój s.Paweł był właśnie ze swoją narzeczoną w Londynie w London Aquarium (27-września) i stanęli "oko w oko" z cudami podwodnego świata.Ania zrobiła dla mnie mnóstwo zdjęć.Oczywiście nie znam się na rybkach za bardzo.Mozna powiedzieć,że prawie w ogóle. Rozpoznałam tylko rekina i piranię.Był też jakiś krab i homar.Ot i to moja cała wiedza na temat pływających stworów.Muszę jednak przyznać,że są śliczne.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-10-03 18:09:41)
Bociek
Tak Taniu są bardzo śliczne te rybki kolorowe, ale napewno warto obejrzeć