31.07.2007 tanja napisał:
Mam smutną wiadomość,którą Kingulek przekazała dzisiaj rano na chybskim forum.
Kingulek napisał:
W tym gnieździe obecnie będziemy mogli widywać tylko trzy bociany. Kilka dni temu na obrzeżu jednej z ulic znaleziono nieżywą bocianicę . Na szczęście bocianki zaczęły już latać i bociani ojciec będzie sam w stanie nakarmić młode . Ponadto o dodatkowe pożywienie zadbali opiekunowie gniazda .
Pozwalam sobie tu przekazać moje wątpliwości, co do daty opisanych wydarzeń. Bowiem na innym forum wiadomość o śmierci Pani Bocianowej z tego gniazda podano już w dniu 22.07.2007 używając sformułowania: "w ubiegłym tygodniu". Tak więc nie jest to chyba najświeższa wiadomość. No, chyba, że się mylę, to proszę mnie poprawić. Dodam, że pomocą w wykarmieniu młodych zajął się bociani opiekun - pan Zimmermann, dostarczając wiaderko z jedzeniem.
Bocian
Blu... Kingulek wyraźnie napisała "Kilka dni temu".Dla mnie ważna była ta smutna treść,a nie dokładny czas co do dnia.Na niemieckim forum>> nie znalazłam nic nt,ale za to są zdjęcia z treningu skrzydełek.Polecam.
Bocian
4-sierpnia młody bocian wpadł pod pojazd-tak podaje niemiecka prasa>>.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-08-07 14:04:07)
Bocian
W końcu rozszyfrowałam info z Erlangen na niemieckim forum-f3>>.
Młody bocianek z podglądanego przez internet gniazda (tak przypuszcza Michael Zimmermann) zginął wczesnym przedpołudniem 30-lipca.Artykuł,który ukazał się w niemieckiej prasie 4-sierpnia-również dotyczy tego wydarzenia.
Zaobserwowano jednak ciekawą sytuację już 4-sierpnia-prawdopodobnie przylatuje do gniazda bocianica "die Storchendame",którą można często zobaczyć na sąsiednim kominie.Padło pytanie,czy to może jest partnerka sprzed dwóch lat ( "...die Partnerin von vor 2 Jahren?").Hm...ciekawe.
www>>
Bocian
Młodego można jeszcze często zastać w gnieździe.Trafiłam w Archiv na dzisiejsze poranne super ujęcie (*).Na moim stoi,jak słup soli i tak go najczęściej zastaję lub w ogóle puste gniazdo.
(*)
Bocian
Z dzisiejszego archiwum.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-09-03 18:05:36)
Wątek zostaje zamknięty ze względu na zakończenie sezonu podglądania tego gniazda w roku 2007.