Bocianobabka
Boćki w Schrobenhausen podglądamy tutaj ==> http://media.telecentrum.de/storch.html lub tutaj ==> http://www.lbv-eichstaett.de/storch/cam/storchcam2.htm
Na stronie www.storchencam.eu to gniazdko nie ma zielonej lampki.
Bocian
Już 5-kwietnia w wątku>> pisałam:
I kolejny przekaz on-line,ale nie umiem go uruchomić w Mozilli ani w IE.Może ktoś spróbuje?Zobaczymy chociaż. [...]Gniazdo znajduje się w Niemczech-w Bawarii-w Schrobenhausen[...].
MIKI-jesteś niezastąpiona.Brawo i dziękuję.
Edycja: Jest jednak jedno "ale".W drugim adresie nie otwiera się podgląd.Są takie same objawy,jak w adresie,który ja podałam: http://www.neusob.de/storch-sob/
Skoro nie ma zielonej lampki-to widocznie nie ma podglądu.Hm...
Jest za to clip z ur. z 3- młodymi bociankami w roli głównej.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-04-19 20:17:41)
Bocianek
Podglad jest!!! są cztery śliczne maluchy !!! a rodzic właśnie przyniosl ogroooomną rybe!! i chyba sam ją zjadł !!! maluszki też coś dziobaly
Jak tam robić fotki????
Ostatnio edytowany przez aska (2007-05-26 10:59:00)
Bociuś
Faktycznie są cztery
Ten czwarty był ukryty pewnie spał i nie było go widać. Ale dobrze, że jest
Bocianobabka
Rodzic ułożył się dziobem do kamery i widać dokładnie, jakie "schowki" ma pod skrzydłami! Maluszki są jakby w namiocie!!! Mają wielką przestrzeń, w której swobodnie się poruszają!
Bocian
W Tagebuch wyczytałam,że Para z tego gniazda to: Martha i Freddy.
Złożonych zostało 5-jajek.Nie mogę jednak znaleźć informacji o kluciu i kolejnych wydarzeniach.Z Waszych informacji wynika,że wykluły się 4 z 5.Na ostatnim zdjęciu jeszcze widać obok pisklaka jajo.Wiadomo już,że puste.
Tych 4-maluszków niestety nie widziałam.Dzisiaj natomiast jest tylko jeden.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-06-08 08:24:22)
Bocian
Obserwowałam przed chwilą,jak mały próbował wstać i próba nie powiodła się.Pierwszy raz podparł się dziobem,później przewrócił się i usiadł,ale w końcu wstał.Wyglądało to pociesznie.Teraz jest już o.k.
Bocian
Bocian
Potwierdzam moje obserwacje,że ten maluch przysporzyć może nawet palpitacji serca.Zaglądam a tu mała puchowa poduszeczka leży i nie rusza się.Dopiero na pełnym ekranie zobaczyłam,że ta poduszeczka unosi się za każdym oddechem.Uff... No i w końcu obudził się,poprzeciągał i zabrał do południowej toalety.
Bocian
Bocian
Trafiłam na rodzinkę w komplecie i domowe porządki.Maluch siedział,jak przysłowiowa trusia.Dopiero po odlocie taty-Freddy`ego (?) podniósł się,a mama -Martha usiadła.A może odwrotnie z tymi rodzicami?
Bocian
Spojrzenie na gniazdo z innej strony (z nagrania video 2006r.) i z 21-czerwca (dzisiaj zastałam na podglądzie niebieski ekran).
Po awarii starej kamery miała być zamontowana nowa.Jednakże przy próbie montażu stary bocian odleciał a w ślad za nim Jedynak i tyle ich widziano.(Przy demontażu starej kamery-młody pozostał w gnieździe).Może komuś uda się ich zobaczyć i sfotografować.
Potem są podziękowania za zainteresowanie (?) i pożegnanie do przyszłego bocianiego roku.
W Gästebuch z 10-lipca jest informacja o bocianku.Jedynak nie żyje.Został znaleziony na dachu między dwoma domami.Podany jest również link do artykułu Mathiasa Petry donakurier>> i zdjęcie,gdzie został znaleziony.Wypłoszony nie wrócił do gniazda i zmarł z wychłodzenia.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-07-21 09:45:57)
Wątek zostaje zamknięty ze względu na zakończenie sezonu podglądania tego gniazda w roku 2007.