Bocianobabka
Gdyby nam było mało, to mamy jeszcze do obserwacji gniazdko w Lindheim!
http://www.bimnet.de/naturpark/storch/2007/index.htm
Bocian
Para z tego gniazda to:Wilhelm (17-lat) i Wilma. Na zdjęciu widzimy więc na razie Wilhelma,bo Wilmy jeszcze nie ma.
Na razie brak podglądu z powodu problemów technicznych.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-04-13 14:08:29)
Bocian
Blu...kochana.Skąd to masz?Ja mam to-z adresu podanego przez Paelę,gdzie obraz jest z z 12-kwietnia 2007 i jest napisane o problemach technicznych.(Na tej stronie jest ten sam kadr,który dała Paelcia).
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-04-13 15:04:58)
Bocian
Moje kłopoty z tym przekazem zostały wynagrodzone.Jest 1-jajeczko (zdjęcie jest dzisiejsze z 7:57:14 -z dziennego archiwum Foto-Galerie)!!!
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-04-14 09:27:44)
Bocian
16.04.07r. Informacje od Iwonami.
"Dodam, że bociany te spędzają zimę w Niemczech, nie odlatują niestety. Są to prawdopodobnie "zimowe" bociany.Wilhelm jest zaobrączkowany, no i wynika z wpisu, że w gnieździe są już trzy jajka. Tak przynajmniej jest napisane obok obrazu".
(przeoczyłam ten wpis).
Nowa podusia:
Prezentacja łapki:
A teraz największa atrakcja: nie tylko widzimy dwa jajeczka ale także "startującą" kupkę!
Bocian
Bocian
Doczytałam się,że jajeczek jest min.3.Ale też,że są 2-pisklaki!!!
1-pisklak: 25-kwietnia (25.April das erste Küken)
2-pisklak: 26-kwietnia (26.April das zweite Küken)
Bocian
Bocianobabka
Nowe dopiski na stronie:
28 kwietnia trzeci pisklak,
30 kwietnia czwarty pisklak.
(Nie znam niemieckiego, ale może ten wpis "30.April noch ein Ei gesichtet" znaczy, że widziano 5 jajko?)
Bocian
MIKI-faktycznie,jak popatrzy się uważnie (przez lupę,hi,hi...) na moje zdjęcie z 29-kwietnia-widać 3-łebki.
Czwartego pisklaka nie widzę.
Jest natomiast jeszcze taki dopisek,że widać jeszcze 1-jajko!!! (30.April noch ein Ei gesichtet).
30-kwietnia wyglądało to tak.Jakoś nie widzę tego 4-pisklaka,ani jajeczka.Teraz Wilhelm i Wilma są w gnieździe i też nie można podejrzeć.Hm...
Bocian
W archiwum z 2006r. jest napisane,że też było 5-jajeczek i ze wszystkich wykluły się młode.
1-maja było już 5-maluchów.
10-maja padły dwa,a 18-ego-kolejne pisklę.Gniazdo opuściły więc w 2006r. tylko 2-młode bocianki spośród pięciu.Smutne.
Jednak w 2005r. z pięciu młodych odchowały się cztery i w 2004r-również odchowały się cztery.
Mam więc nadzieję,że historia z 2006r. nie powtórzy się.
Pstynko-a ja,jak zwykle-przyglądam się i przyglądam i jakoś na razie nadal nie widzę tego czwartego z 30-kwietnia.Hm...
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-05-01 17:01:58)