Tu mo¿emy pokazywaæ wszystkie piêkne widoczki, które mamy w najbli¿szej okolicy.
!4 wrze¶nia wybra³am siê na spacer po Ustroniu.
Przez centrum miasta p³ynie Wis³a. Tak to wygl±da:
A taki widok mam za oknem w pracy:
Oczywi¶cie, teraz podczas remontu, rusztowanie zas³ania, ale ogólnie jest piêknie, bo widaæ szczyt Czantorii.
Je¶li uda mi siê zrobiæ zdjêcia robotnikom na rusztowaniu, to wklejê je w dziale "Faceci w rajtuzach" (w w±tku "Faceci w ubraniach roboczych).
Paelu - widok jest piêkny.
Jak ju¿ kiedy¶ wspomina³am, brak tam tylko bocianiego gniazda.
A tu jeszcze parê widoczków z Ustronia:
Bocianobabka
W Ustroniu Wis³a na zdjêciach Blu to maciupeñka Wise³ka. A tak prezentuje siê wielka Wis³a po przep³yniêciu 1000km, na moich rodzinnych Kujawach:
i stateczkiem mo¿na pop³ywaæ...
Ostatnio edytowany przez Danu¶ka (2006-09-18 04:04:02)
No rzeczywi¶cie Danusiu.
"Twoja" Wis³a jest wielga¶na, a "moja" o wiele skromniejsza.
W Ustroniu ju¿ jako¶ sie prezentuje.
Ciekawie wyglada "u ¼róde³" . Mo¿na zobaczyæ dwa potoki ³±cz±ce siê ze sob± (Bia³a i Czarna Wise³ka). Mo¿e podjadê tam kiedy¶ i porobiê fotki
Dzi¶ robotnicy ¶ci±gnêli rusztowanie.
Uffff, nareszcie mam porz±dny widok za oknem (w pracy):
Ta wielka góra to Czantoria.
To widok z mojego okna w pracy. Có¿, niby barwy jesieni i powinien byæ w innym w±tku. Ale jak siê przyjrzycie, to zobaczycie barwy zimy brrrrrrr.....
Jednym s³owem, jest podobnie jak w rymowance "na górze ró¿e, na dole fio³ki...", tylko ¿e w Ustroniu wersja jest inna - "na górze zima, na dole jesieñ".
Ps. Ta pobielona szronem góra to Czantoria (widaæ tam równie¿ wie¿ê widokow±, która znajduje siê na szczycie).
No i zaczê³o siê brrrrrrr
Oto mój dzisiejszy widoczek zza okna w pracy:
Piêkn± mamy zimê tej jesieni
Bocianek
Takich widoków Blu,mo¿na Ci tylko pozazdro¶ciæ!! we wszystkich porach roku s± piekne!!