Bocianobabka
Historia bocianów z Isny jest jednoczesnie piêkna, romantyczna i smutna.
Wiêcej na ten temat w w±tku:
http://podbociankiem.pun.pl/viewtopic.php?id=5&p=2
Do tej pory wkleja³am fotki zimuj±cego w Isny bocianka w w±tkach o bocianach jesieni± i zim±.
Dzisiaj jednak zobaczy³am, ¿e wróci³a partnerka naszego "bohatera", wiêc chyba czas na osobny dla nich w±tek, prawda?
Romea i Juliê mo¿emy obserwowaæ tu:
http://www.isny.tv/
Bocian
24-stycznia: O rany-chyba w Isny ostro pada ¶nieg,gdy¿ nic nie widaæ i wszystko zamglone.Biedne bociusie.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-03-27 09:34:59)
Bocian
Paelciu-uda³o mi siê trafiæ na kadr z bociankiem.I znowu pytanie:Romeo to,czy Julia-oto jest pytanie.
Bocianobabka
Tanju, czy chodzi Ci o boæka na pierwszym planie?
Bo s± tam oczywi¶cie dwa!
Sama zobacz!
Na Twojej fotce po bocianki po prostu baardzo siê zbli¿y³y!
-----------------------------------
To chyba wp³yw piêknej, s³oneczne pogody, jaka panowa³a dzisiaj w Isny sprawi³, ¿e w bocianim gniazdku od rana panowa³o wielkie poruszenie...
"Skubanki" jakie¶ by³y...
Ma³e remonciki...
Krz±tanina...
Tañce?...
Ostatnio edytowany przez paela (2007-03-20 22:17:30)
Bocian
Od czasu do czasu-mam szczê¶cie.Niewiele widaæ z uwagi na wieczorn± porê,ale... i tak siê cieszê,bo ...
Bocianobabka
Narzeczona na zakupach?
- Ogolê siê w miêdzyczasie!
----------------------------
Kolejny dzieñ...
Dzisiejszy ranek w Isny, mimo i¿ s³oneczny i piêkny, to jednak jaki¶ "ospa³y".
Liczy³am na jakie¶ porz±dki, mo¿e ma³± gimnastykê - a tu- totalne lenistwo!
Najwy¿ej od czasu do czasu który¶ siê "poskubie" chwilê i tyle...
-----------------------------
I nastêpny - zupe³nie inny poranek.
Dzieñ dobry, ¦nie¿ne Bociany!
Ostatnio edytowany przez paela (2007-03-20 22:22:16)
Bocian
O rany - znowu zima w Isny.Do Szczecina podobno ma te¿ wróciæ.Nie jestem tym zachwycona,a bociany pewnie tym bardziej.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-03-26 16:12:11)
Bocianobabka
Wieczór by³ bez¶nie¿ny...
--------------------------------------
Przyjemnie popatrzeæ w s³oneczny isneñski ranek na nasz± "zakochan± parê".
Widaæ, ¿e bocianki dobrze siê z sob± czuj±...
Czy¿by przejaw rado¶ci???
----------------------------------
Kolejny dzieñ...
Isneñczycy spokojnie zajmuj± siê "swoimi sprawami", ale wygl±da, jakby mia³o "sypn±æ"...
Ostatnio edytowany przez paela (2007-03-20 22:27:29)
Bocianobabka
Isny zasnu³a dzisiaj mg³a.
Bardzo ¿a³ujê, bo uda³o mi siê z³apaæ ujêcie, które nazwa³am "satrtuj±cy samolot".
Powiem Wam szczerze, ¿e w pierwszym momencie wygl±da³o to niepokoj±co - mia³am wra¿enie, ¿e bociek le¿y w tej dziwnej pozie.
Za chwile jednak "samolot" znik³, a jego towarzysz spokojnie zaj±³ siê porz±dkami.
Bociany we mgle...
Nag³y start!
Porz±dki.
Ostatnio edytowany przez paela (2007-03-20 22:10:43)
Bocian
Obserwowa³am Ich przez chwilê i co¶ ciekawego zaobserwowa³am.Jak na komendê-sk³ony,obrót w tym samym czasie,jakby jeden bocian by³ w gnie¼dzie.Hm...Ciekawe-naprawa gniazda,porz±dki,czy te¿ pocz±tek tegorocznych zalotów?
I uchwyci³am!!!
Wiosna wiêc ju¿ blisko.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-03-27 09:36:19)
Bociek
Rzeczywi¶cie Tanju przypomina ¯urawia, choæ bez w±tpienia jest to bociek
Ostatnio edytowany przez Maryla (2007-02-16 12:47:33)
Bocianek
A ja mam jednak watpliwo¶ci!!! Moim zdaniem to jest ¿uraw a nie bocian !! Ale niespodzianka!!!!
Bocian
16 lutego tanja napisał:
Na tym ujêciu nie jestem pewna,czy to które¶ z naszej pary.Bardziej wygl±da na ¿urawia.A Wy,co o tym s±dzicie?
http://images20.fotosik.pl/51/54091f6cbe5d9d89m.jpg
Zagl±daj±c dzisiaj do gniazda,podejrza³am te¿ Ich forum. Jest zdjêcie z 9-lutego z podpisem "Och nee" i przedstawia mojego go¶cia w bocianim gnie¼dzie.Wnioskujê wiêc,¿e to jednak ¿uraw.
Doczyta³am siê równie¿,¿e Julia jest mniejsza i smuklejsza,jak Pani i ma obr±czkê na prawej nodze.Natomiast Romeo obr±czkê ma na lewej nodze,jest wiêkszy,stabilniejszy i krzepki.
Edycja: Poprawi³am umieszczenie obr±czek.Zamieni³am je przedtem miejscami.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-03-16 23:38:05)