Bociu¶
Dzi¶ bêd±c w pracy zerknê³am przez okno (zamkniête zreszt±) i zobaczy³am wspaniale wybarwionego ba¿anta, który w najlepsze wcina³ moje owoce kaliny. O ile mnie pamiêæ nie myli to kolorowe s± samce a samice szarobure?
Oto on: (mam kiepski aparat i zoom mi siê skoñczy³, poza tym nie chcia³am go wystraszyæ choæ i tak to zrobi³am).
Ostatnio edytowany przez Agaa (2006-10-05 19:09:08)
To ba¿anty mieszkajace w wolierze w Ustroniu. Ich woliera znajduje siê na terenie "pewnego parku".
A to ju¿ ba¿ant dziko ¿yj±cy (te¿ w Ustroniu). Spotka³am go wczoraj, gdy wyje¿d¿a³am na mini-zlot do Krakowa. By³a okropna mg³a, a ten ba¿ant spacerowa³ po jezdni. Musia³am odczekaæ a¿ zejdzie mi z drogi, by móc przejechaæ.
Bocian
Iwonami, bardzo dobrze umie¶ci³a¶ kury w tym w±tku
Kura domowa podobnie jak ba¿ant - rz±d grzebiace, rodzina kurowate.
Bocianek
Marylko! Zdecydowanie to jest PAW!!!
Bociek
Rzeczywi¶cie A¶ko i Paskudko to jest Paw - nie wiem dlaczego tak napisa³am chyba by³am ¶pi±ca, albo nie przytomna - dziêki Wam za sprostowanie
U mnie z kurami - s±siadkami jest tak:
Chodz±,
rozgl±daj± siê,
jak wyczuj± niebezpieczeñstwo
to chodu do budy!
............................
Aby obejrzeæ ostatni kadr, nalezy udaæ siê do w±tku:
Zwierzyniec... czyli dowcipy o przeró¿nych zwierzakach
Ostatnio edytowany przez Agaa (2007-03-22 05:49:37)
bluebla napisał:
Zdjêcia z woliery ba¿antów w Ustroniu:
W celach edukacjnych napiszê tylko jakie to gatunki, bo mo¿e nie wszyscy znaj±:
1- ba¿ant królewski
2?,3- nasz ba¿ant ³owny
4- ba¿ant srebrzysty
5- ba¿ant diamentowy
Piêkne ptaki
Urszula napisał:
Pawie w Ogrodach Wallenstaina w Pradze
Wreszcie siê dowiedzia³am jak siê nazywa ten obiekt Ja tam by³am w 2005r. Zdjêcia pawi ¶liczne
W ogóle cudmne zdjêcia wklejacie. Ja te¿ mam zdjêcia pawi z ZOO na Bronxie, ale na laptopie cioci. Jak bêdê mieæ czas i okazjê, to tu wrzucê te dwie fotki
Ostatnio edytowany przez Wiktoria (2007-10-10 20:04:22)