Bocianochłop
W zeszłym tygodniu postanowiłem zaszaleć kulinarnie i zrobiłem imprezę z sushi. Tanie to nie jest, ale raz na jakiś czas można sobie sprawić taką przyjemność. Tak naprawdę największa frajda jest w czasie samego wykonywania. Kilka osób może robić swoje wersje, a konsumpcja jest "grupowa"
Tak wyglądały ingrediencje:
A tak produkt finalny:
Jeśli temat sushi wzbudza Wasze zainteresowanie, służę uprzejmie dalszymi instrukcjami, co do produktów, techniki robienia itd.
Ostatnio edytowany przez salmosalar (2006-09-19 10:10:14)
Offline
Bocianek
salmosalar!!! i to cudo zrobiłeś sam??? gdzie szukac takich męzczyzn?? chylę czoła !!
Offline
Bocianochłop
Jak opisałem powyżej praca była zbiorowa. Robiły 3 osoby (łącznie ze mną). Ja byłem pomysłodawcą oraz "nadzorcą i moderatorem" w tej pracy
Offline
Bocianobabka
salmosalar napisał:
Jeśli temat sushi wzbudza Wasze zainteresowanie, służę uprzejmie dalszymi instrukcjami, co do produktów, techniki robienia itd.
Salmo! Bardzo proszę o szczegóły!!!
Offline
Bocianochłop
Danuśka napisał:
Salmo! Bardzo proszę o szczegóły!!!
Oto 2 linki na początek:
http://serwisy.gazeta.pl/logo/1,73659,2808689.html
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=322
Osobiście polecam instrukcje z "kuchnia.o2" - jest dokładniejsza i lepiej opisuje przygotowanie ryżu (a to jest najważniejsze)
Powodzenia!
Offline
Bocianobabka
salmosalar napisał:
Oto 2 linki na początek
To ja dodam jeszcze dwa - przepisy mojego ulubionego kucharza, Pascala Brodnickiego
Nori maki, nigiri i ebi nigiri
http://poprostugotuj.onet.pl/kuchnia/ksiazka/itemid262/
Sushi meshi - ryż octowy do sushi
http://poprostugotuj.onet.pl/kuchnia/ksiazka/itemid261/
(Rozmyślam, jak się wkręcić na kolację do Pascala Albo jak się załapać na obiady domowe do niego
)
Offline