Bocianobabka
Gniazdko w Gieboldehausen podglądamy tutaj --> http://www.altemolkerei-gieboldehausen.de
Bocian
14-czerwca
Gniazdo w Gieboldehausen znajduje się na hotelu (?) Alte Molkerei-w kraju związkowym: Göttingen.Niestety jeszcze łebki nie wystają ponad gniazdem.
Erstellt am Sonntag, 17. Juni 2007 12:40 "Drei kleine Storchenkinder sind es sicher".
Wynikałoby z tego,że są tu TROJACZKI.
Skąd Oni to wiedzą?Ja tu jeszcze nic nie wypatrzyła,a teraz gniazdo wydaje mi się w ogóle puste.Hm...
W komentarzach do zdjęć też zastanawiają się (i ja się wpisałam) ile jest młodych.Hm...intrygujący podgląd.
Nie tylko ja widziałam Czworaczki.Małe wykluły się pomiędzy 7-8-maja.
Wg mnie-to ujęcie bez sporu pokazuje 4-młode bocianki.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-07-10 18:25:51)
Bocianobabka
Bocian
21-czerwca
MIKI-do południa był normalny przekaz.Może będzie zaglądanie do gniazda lub obrączkowanie?Hm...
Nie mogę dostać się do fotosika-zdjęcia będą później.
Dostałam odpowiedź od "Wolfa",który pisze,że podgląd bocianów będzie wkrótce.
A fotosik dalej nie działa,a tam mam już zapisane zdjęcia-z pulpitu już usunęłam.Ech...
26-czerwca
Doczytałam się,że gniazdo na kominie "Alte Molkerei" jest zamieszkiwane od więcej niż 15-lat i opuściło je (wyleciało z niego) więcej niż 20-młodych bocianów.
Hm...Niezbyt rewelacyjny ten wynik,Daje to ok. 1.3 bocianka na rok. Teraz są 4-więc może ... Nie zapeszam.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-07-22 00:14:52)
Bocian
5-lipca
Asku-wszystkie młode są na miejscu.A czy latają?Hm...pewnie czas najwyższy.Ja też nie widziałam momentami bocianków w gnieździe,ale myślałam,że siedzą w głębokim gnieździe i po prostu ich nie widać.
Na stronie pokazała się informacja-z tego,co zrozumiałam Ralpf pisze o zaprzestaniu podglądu.Młode jeszcze nie latają.ale jest to teraz najlepszy czas do nauki latania.Wcześniej napisał coś o blogu,ale nie podaje adresu.Hm...
Bocianobabka
Siedzimy w gniazdku, namyślamy się, co tu robić...
Trochę się popindrzymy...
...poskrzydełkujemy...
...pośpiewamy sobie...
Bocian
Widocznie była to chwilowa awaria kamery,że nie było podglądu.Dzisiaj patrzę,a tu faktycznie cała czwóreczka w komplecie ma się dobrze.Taki widok jest budujący po tylu tragediach.
Bocian
Być może niektóre młode już latają,gdyż zaglądając tu raz po raz-widziałam puste gniazdo (może wydawało mi się?) lub tylko 2-bocianki.Częściej jednak są w komplecie.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-07-21 00:42:26)
Bocian
Bocian
Młode latają,ale do gniazdka wracają.Na razie 2.
Ostatnio edytowany przez tanja (2007-08-08 19:19:30)