Bocian
Tanju, ten okaz to żaba Lake Titicaca frog (Telmatobius culeus)
Bocian
Marylko, znalazłam to Wargacz, aswal (Melursus ursinus)
Bocian
Urszulko,a ja myślałam,że to będzie trudna zagadka.Oglądałam tę żabę Telmatobius culeus wczoraj na Animal Planet pierwszy raz.
Okazuje się,że jest to żaba w pełni wodna,a więc nie ma umiejętności skakania,jak pozostali pobratymcy.Żyje w zimnych wodach jeziora Titicaca.Inaczej nazywa się tę żabę "workowatą" lub "z obwisłą skórą".Potrafi osiągnąć rozmiar ~0,5m (ale nie wiem,czy długości,czy też wysokości).
Brawa dla Ciebie Ulu.
Bociek
Oczywiście Urszulko brawo dla Ciebie najgorsze jest to że nie ma punkcików, ale będę pamiętać
Bocian
Marylko znalazłam Twoje zwierzątko - Koszatka (Dryomys nitedula)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Koszatka
Bociek
Brawo Urszulko to koszatka
Bocianobabka
Marylko, czy to drzewniak ciemny?
Bocianobabka
Marylko, czy to Baribal (niedźwiedź amerykański, niedźwiedź czarny) (Ursus americanus)?
Bociek
Nie Paelko i MIKI baribal to duży niedźwiedź a mój
jest najmniejszym z gatunku niedźwiedzi. Występują w lasach deszczowych Azji - od Birmy i Tajlandii po Malezję, Sumatrę i Borneo. Dorosłe osobniki nie są większe od dużych psów. Ważą zaledwie 35 kilogramów. Charakterystyczną cechą niedźwiedzi malajskich jest plama w kształcie rogalika o zabarwieniu żółtopomarańczowym. Niedźwiedzie malejskie są świetnymi wspinaczami.
Bocian
Marylko tzn., że podałaś już odpowiedź - Niedźwiedź malajski (Ursus malayanus), więc punkt dla Ciebie
Bocianobabka
Bociek
Brawo Urszulko, kiedy te punkty będą
Bociek
Daniusiu czy to grzechornik preriowy